HEILOO – Het Hoekstuk is weer bereikbaar! Na drie weken zijn de werkzaamheden eindelijk af.

Vanaf 12 november tot en met 21 december sloot de gemeente het Malevoort af vanaf de afslag naar winkelcentrum ‘t Hoekstuk tot aan iets voorbij de inrit Baetenburg vanwege werkzaamheden. Vanaf 26 november tot en met 14 december werd de afsluiting van Het Malevoort uitgebreid. Ook het deel vanaf de inrit van De Boswinde tot en met de inrit van De Bosrank was afgesloten voor motorvoertuigen. Zowel auto- als fietsverkeer was niet mogelijk. Bestemmingsverkeer bleef wel mogelijk.

De verkeersveiligheid bij ‘t Hoekstuk is nu beter. Het gaat vooral om de bocht bij het kruispunt Malevoort – Pastoor van Muijenweg en de laad- en losplaats bij het winkelcentrum. Omdat het asfalt op dit deel van het Malevoort aan onderhoud toe was, was dit een natuurlijk moment om de verkeerssituatie aan te passen. De nieuwe inrichting is uitgewerkt in overleg met ‘de werkgroep Het Malevoort’, die de belangen van bewoners langs de weg behartigt.