Als eerst de sessiemuzikanten op zondag 16 december wat van hun kunnen hebben getoond vanaf 16:00 uur, zal om 17:00 uur ‘Friends’ gedurende een uur een gastoptreden verzorgen.

‘Friends’ speelt voornamelijk Jazz uit “American Songbook” repertoire met ballads, latin en medium swing stukken en vormt d.m.v. diverse jazzstijlen een verrassend gevarieerd programma. Zangeres Erna heeft de band om privé redenen recentelijk verlaten. Daardoor is het repertoire voornamelijk instrumentaal geworden. Dat vereist natuurlijk enige aanpassingen, maar zij vinden dat zij daarin op de goede weg zijn. Toetsenist/keyboard virtuoos Henk Vasbinder draagt nu mede zijn vocale steen bij. Gerard Harms hanteert -met smaakvolle ondersteunende baslijnen- de contrabas en basgitaar. Slagwerker Ab Helsloot ondersteunt perfect swingend de ritme sectie. Gitarist Wim van der Steen geeft een aparte gevarieerde klankkleur aan het geheel. Tenor saxofonist Louis van Velsen steekt zijn voorkeur voor de zwarte tenoren traditie niet onder stoelen of banken, terwijl Ruud Muis zijn trompet laat juichen of fluisteren. ‘Friends’ en de Jazz Session Club Vredeburg wenst u veel luisterplezier.

De toegang is vrij, maar U kunt de Jazz Session Club Vredeburg steunen door lid te worden voor € 7,- per persoon voor het gehele jaar.