SCHOORL – In de dorpskerk van Schoorl vindt zondag 23 december ‘s ochtends een Engelse kerstviering plaats.

Geen kerkdienst maar een afwisseling van carols en korte, bijpassende lezingen uit de bijbel. Iedereen die van kerstmuziek in Engelse traditie houdt, kan zijn hart ophalen. Het koor Echo uit Heerhugowaard dat de liederen zingt heeft een lange traditie in het uitvoeren van deze muziek en staat garant voor kwaliteit.

De traditie wil dat de viering begint bij binnenkomst van de acht lezers uit Schoorl en het koor met het bekende ‘Once in Royal David’s City’, waarin de geboorte van Jezus wordt verteld. Na het gezamenlijk bidden van het Onze Vader wordt de viering besloten met het bekende ‘Hark! The herald angels sing’. De viering eindigt met het vertrek van lezers en koor, die als het ware op weg gaan naar Bethlehem om het Kind te aanschouwen. Aanvang 10.00 uur in de Dorpskerk van Schoorl Duinweg 5. Toegang: gratis met collecte

Kinderkerst voor jong en oud
Waar kun je sfeervoller kerst vieren dan in het kerkje in Groet? Ook zonder sneeuw is het kerkje wit en heel veel lichtjes wijzen je de weg naar binnen. Vorig jaar was het kerkje bijna te klein voor alle bezoekertjes, opa’s, oma’s, ouders, dorpsbewoners en vakantiegangers uit binnen- en buitenland. Kerst vieren doe je samen. De kerstboom wordt aangekleed met allemaal goede wensen, het kerstverhaal wordt prachtig verteld en de liedjes worden begeleid op het bijzondere en oude orgeltje, piano en accordeon.
Maandag 24 december 17.00 uur, Witte Kerkje Groet.