Als 17-jarige stond Alex voor het eerst met een grote glimlach bij Albert Heijn Limmen op de stoep. Hij wilde centjes verdienen om met zijn zus op vakantie te gaan. Vanaf die dag is hij niet meer weggegaan en zijn ze hartstikke blij met hem.

Nu 25 jaar later is Alex niet meer weg te denken uit de winkel. Dat hij aangepast werk doet vanwege zijn verstandelijke handicap is daarbij geen enkele belemmering. “Alex functioneert uitstekend en doet exact waar hij zich content bij voelt,” aldus Kees Dekker, bedrijfsleider van Albert Heijn Limmen.

Tijdens de beginperiode in 1993 was het wel even zoeken naar de juiste manier van werken en communiceren. Maar sinds dat eenmaal achter de rug was, geniet Alex van het werken in de supermarkt en de collega’s genieten van hem. Het is een vrolijke jongen die inmiddels een echte vent is geworden. Hij is heel betrokken en geĆÆnteresseerd in het wel en wee van zijn collega’s. Ook is hij een groot fan van AZ.

Tijdens een personeelsfeest wordt Alex lekker in het zonnetje gezet, dat verdient hij. En met Alex is afgesproken dat hij nog vele jaren elke dag met die glimlach op zijn werk verschijnt.