BERGEN – Sinterklaas en alle Pieten hebben nog een week om alles voor elkaar te krijgen voor de grote dag: 5 december. Op Dopersduin, waar het hele gezelschap logeert, gonst het van alle drukte: er worden pepernoten gebakken, pakjes ingepakt, tekeningen bekeken en verlanglijstjes bestudeerd.

Gelukkig hoeven Sint en de Pieten dit niet helemaal alleen te doen, er zijn inmiddels al heel veel kinderen en grote mensen geweest, die geholpen hebben. En tegelijkertijd hebben ze een kijkje genomen in de vele kamers van Dopersduin. Hier zagen ze hoe de Pieten de stapelbedjes verdeeld hebben, en hoe ze zich wassen (heel ouderwets, maar dat zul je wel zien als je ook nog gaat kijken).

De Hoofdpiet is er op vooruit gegaan ten opzichte van vorig jaar: hij heeft nu een eigen kamer, recht tegenover Sinterklaas, met een soort controlroom, van waaruit hij alle activiteiten kan bekijken. Ook het Pietenparcours is er weer, en de Pietenkantine, en alle andere vertrouwde plekken, waardoor Sinterklaas en de Pieten graag elk jaar weer naar Dopersduin komen. Komende week zouden ze het heel fijn vinden om alle kinderen uit Bergen en de rest van Nederland te ontvangen en alle verhalen aan te horen en ook vooral van alles te vertellen over het leven van de Pieten in Nederland en Spanje.

Alle informatie over het Sinterklaashuis staat op www.sinterklaashuisbergen.nl en op www.dopersduin.nl. Check de Facebookpagina van Sinterklaashuis Bergen voor alle verhalen van de Pieten zelf (ze zijn zeer openhartig, want ze denken dat er niemand meekijkt….).

Het Sinterklaashuis is nog geopend tot en met 5 december van 11.00 tot 16.30 uur, entree € 3,50.