In een brandbrief aan 24 gemeenten in Noord-Holland, waaronder gemeente Uitgeest, roept de gesloten jeugdzorginstelling Transferium nogmaals op om de nieuwe aanbesteding van intensieve jeugdzorg aan een zorgaanbieder in Zuid-Holland te herzien.

Volgens Transferium komt de zorg van tientallen kwetsbare jongeren anders in gevaar, zo meldt mediapartner NHnieuws.

Na het overhevelen van de jeugdzorg naar gemeenten in 2015 kunnen deze gemeenten kiezen om via een openbare aanbesteding te bepalen wie deze zorg mag geven. De aanbesteding is voorlopig gegund aan jeugdhulpverlener Horizon, die op dit moment geen gesloten jeugdzorginstelling heeft in de regio.Dat zou betekenen dat vijftig van de 72 jongeren uit de regio’s Alkmaar, West-Friesland en Noordkop die onder behandeling zijn bij Transferium, uit hun vertrouwde omgeving worden gehaald en in Zuid-Holland verder in behandeling gaan. En dat is zeer kwalijk, stelt Transferium-directeur Vrank Post.