UITGEEST – “Als het kerstdorp niet staat kijk ik hier televisie.” Ron de Boer leidt me rond op zijn overdekte terras waar nu een heus kerstdorp verrezen is. Het ziet er prachtig uit, het is een mini-dorp omgeven door sneeuw.

Door: Margreeth Anema

Je hebt het gevoel alsof je in een dal staat door de achterwand waar besneeuwde bergen op te zien zijn. Er is een echte skipiste, een kabelbaan, er hangen zelfs vliegtuigjes en helikopters in de lucht. Het lijkt alsof de mini-mensjes geanimeerde gesprekken voeren tussen de schoolborden waarop ook nog staat geschreven hoeveel de kerstbomen kosten. Een kerstdorp van 19 vierkante meter: “Het begon met een paar kleine huisjes, ik noem ze nu achenebbisj huisjes, het licht schijnt door de muren, ik doe ze nu ook weg,” vertelt Ron de Boer. Eerst stond alles bij de open haard, daarna bouwde hij er een stellage bij boven de televisie en toen het daar ook niet meer paste ging alles naar het overdekte terras.