HEEMSKERK – Pompoenenteler Wil Brakenhoff uit Heemskerk is altijd al een populair adres voor pompoenen. Maar zo druk als donderdag 11 oktober, is het op zijn bedrijf aan de Rijksstraatweg niet vaak geweest. “Een topdag”, zegt hij met een lach van oor tot oor. “Dit heb ik niet eerder meegemaakt”, zegt hij enigszins verrast. Mensen rijden nonstop af en aan om pompoenen en kalebassen in te laden. Sommge mensen kopen er zóveel dat ze hun aanwinsten nauwelijks in een keer naar de auto kunnen dragen, zo meldt mediapartner NHnieuws.

Brakenhoff verkoopt pompoenen en kalebassen in alle soorten, maten en kleuren. Dat trekt veel klanten die er in de keuken wel raad mee weten. “Je kunt er lekkere soep van maken”, zegt een vrouw. “En pompoen kun je ook mooi roosteren.” Toch pikt Brakenhoff ook een graantje mee van de toenemende populariteit van Halloween. “Dat is duidelijk te merken”, zegt hij. “Je ziet veel ouders met kinderen die de pompoen mogen uithollen. Maar hij wordt ook nog steeds veel gegeten.”