Johan van de Woude filmde diverse “Literaire Ontmoetingen in Bergen”.
In deze aflevering viert schrijver/filmer Johan van der Woude samen met zijn echtgenote en hun 2 zonen Derk Michael en Berend Boudewijn Koninginnedag op de Noordlaan 22 in Bergen. Het is 1941.De Nederlandse driekleur hang niet buiten maar binnen. De tafel is feestelijk gedekt met bloemen en, hoewel de film zwart wit is, gedekt met rood-wit-blauwe kaarsen.
De gasten Victor E. van Vriesland met partner Tony van der Horst en J.C. Bloem met partner Clara Eggink kijken toe hoe echtgenote Elise van der Woude-Smulders een kozakkendansje doet met (oranje?) bloemen in haar hand. “Jani” Roland Holst arriveert en er wordt een groepsopname gemaakt in de tuin, waarbij ook beide zonen Van der Woude aanwezig zijn. Goedgemutst stapt het gezelschap vervolgens naar binnen voor het feestmaal.

HVB cat.nr. 42