Literaire ontmoetingen in Bergen NH – Constant van Wessem

In augustus 1941 is Albert van Zeilen ( componist, musicus en muziekcriticus) met zijn partner te gast bij schrijver Johan van der Woude in Bergen NH.
Hij wordt door diens vrouw Elise en zoon Derk Michael (1929-1974) ontvangen op het terras van café “De Oude Prins” in Bergen. Het gezelschap reist vervolgens met de stoomtram Bello van Bergen naar Bergen aan Zee.
Beelden van het station in Bergen waar Bello arriveert, het Berger Bos, het perron in Bergen aan Zee, de strandafgang (geflankeerd met dennentakken) in Bergen aan Zee in 1941, het strand en de zee.
De 5 jaar oude Berend Boudewijn van der Woude, zijn moeder Elise en de partner van Albert van Zeilen maken een strandwandeling terwijl schrijver/filmer Johan van der Woude zich onderhoudt met Albert van Zeilen op het terras van het strandpaviljoen.

Albert van Zeilen
Albert [voluit: Albertus Jacobus Johannes] van Zeilen is op 1 april 1907 in Veendam geboren. Hij was componist, musicus en muziekcriticus. Hij heeft muziek gecomponeerd bij o.a. het gedicht ‘Bidden’ van Isaäc da Costa, en enkele liedteksten van J.J. Westenbrink (1866–1947). Hij is op 3 augustus 1943 in het Diaconessenhuis te Groningen overleden. Hij was ongehuwd.

HVB cat. nr 42