Je ziet het weleens in een wielerkoers. Een renner ligt op kop, rijdt regelrecht de overwinning tegemoet en dan is daar ineens een fout signaal waardoor de renner in kwestie de verkeerde afslag neemt, daar vrij snel achter komt en dan haastig terugrijdt om een paar minuten later toch de overwinning te vieren. Zo ongeveer verging het FCU op bezoek bij en in Hoofddorp. Een bijna zeker lijkende overwinning kwam, bij een stand van 0-1, in een hectische slotfase plotseling in gevaar omdat er spelers waren die de verkeerde afslag hadden genomen. Twee dotten van kansen voor de thuisploeg waren het gevolg maar het was uiteindelijk toch FCU dat weer op het juiste deel van het parcours kwam en zelfs nog wist te scoren. Zo boekten de gasten een volkomen terechte 0-2 overwinning maar niet zonder de trouwe supporters van FCU flink de stuipen op het lijf te hebben gejaagd.