Nu de dagen weer korter worden, wordt het weer tijd voor een fijn avondje cabaret in De Bakkerij! Met deze volgende sterren komt dat helemaal goed. Op zaterdag 27 oktober: Yara van Engelen & Hugo van Eck

Yara van Engelen: nog vers uit de schoolbanken, na haar mislukte middelbare school avontuur is zij gelijk door gegaan naar de Paul van vliet academie voor kleinkunst en cabaret. Niet omdat het toen al haar passie was, maar onder het motto “ik maak zoveel domme dingen mee dat ik wel cabaret moet maken”. Op deze avond in De Bakkerij speelt zij de voorstelling ‘Fluiten mag’. Een samensmelting van gebeurtenissen die alleen de onhandigste in onze maatschappij mee maken, benen scheren, zieke mannen en natuurlijk een sterke mening.

Na tweeëntwintig jaar op deze aarde te hebben rondgelopen heeft Hugo van Eck een hoop geleerd over de wereld. Maar er is en blijft één vraag die hij maar niet beantwoord krijgt: Wat is mijn rol in het grote geheel? Waar pas ik? En hoe moet ik me houden om alles zo vreedzaam mogelijk te laten verlopen? Door zijn pogingen deze vraag te beantwoorden is zijn innerlijk verandert in een soort schaakspel tegen zichzelf. En als je tegen jezelf schaakt, ben je altijd én de winnaar, én de verliezer. Aan de hand van scherpe conferences en komische liederen gaat Hugo op zoek naar de gulden snede van het menselijk zijn: Wat hebben we zelf in de hand, en wat laten we onbewust aan het lot over? Is de voorbedachte strategie wel altijd de beste? Wat gebeurt er als je die laat varen, en gewoon maar wat doet? Samen met het publiek gaat Hugo op onderzoek uit en hoopt daarbij zichzelf én u een antwoord te bieden.