Het politienieuws van maandag 18 t/m zondag 24 september 2018.

Limmen
Op woensdag 19 september omstreeks 17:50 uur, heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg in Limmen ter hoogte van de kruising Enterij. De bestuurder van een snorfiets reed op het fietspad. Ter hoogte van de kruising reed hij rechtdoor terwijl er een slinger in de rijbaan ligt, dit is om de snelheid er uit te halen bij de kruising. De bestuurder van die snorfiets is bij het rechtdoor rijden over een stuk verhoogd wegdek gereden waardoor hij ten val is gekomen. Hierbij is hij dusdanig gewond geraakt dat hij is overgebracht naar het MCA te Alkmaar.

Zaterdag 23 september omstreeks 03.40 uur, zag de politie een persoon op een bromfiets met hoge snelheid rijden op de Hogeweg. Bij staande houding werd er alcohol geroken. De verdachte blies 225 ugl en heeft een boete gekregen van 125 euro.

Akersloot
Tussen vrijdag 21 september 12:00 uur en zaterdag 22 september 15:00 uur, was er een inbraakmelding in een leegstaande boerderij waar op dit moment antikraak in zit. Ter plaatse bleek er niet alleen ingebroken te zijn in de boerderij, maar ook in de naastgelegen schuur. Er zijn diverse vernielingen aangericht, voor zover bekend zijn er geen goederen weggenomen.

Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie, op telefoonnummer: 0900-8844

Castricum
In de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 september, is een Vespa Piaggio gestolen vanuit de achtertuin van een woning gelegen aan de Margaret Krophollerlaan te Castricum. De Vespa is zwart van kleur, heeft zilveren valbeugels en een bruin zadel.

Op de Ganzerik is in diezelfde nacht een tuinbankje uit de voortuin gestolen en deze is, vernield, teruggevonden in een speeltuintje in de buurt.