UITGEEST – Op zaterdag 27 oktober vindt de opening van de padelbanen bij Tennis Club Uitgeest. Iedereen is welkom voor de officiële opening: leden van de Tennis Club, maar ook niet-leden.

Wethouder Sport van Uitgeest, Cees Beentjes, opent om 13:00 uur samen met de twee jongste leden van de tennisclub de padelbanen. Vanaf 13:30 uur kunnen bezoekers meedoen aan padelclinics. Om 15:10 uur geven topspelers een demonstratiewedstrijd en rond 15:40 uur hervatten de padelclinics zich. Na 17:00 uur is er gelegenheid om na te praten en voor een hapje en een drankje. Voor kinderen staat er een springkussen.

Padel is een sport vergelijkbaar met tennis en squash. Padel is echter niet hetzelfde als tennis. Zo zijn de wanden bij padel een belangrijk onderdeel van het spel. Ook verschilt een padelbal van een tennisbal, een padelbal heeft namelijk een lagere atmosferische druk per vierkante centimeter dan een tennisbal. Dit houdt in dat een padelbal minder snel is dan een tennisbal.