“Deze zomer ga ik, Fleur Bakkum, naar India met nog 9 anderen om vrijwilligerswerk te doen met straatkinderen en jongeren. Dit gaat vanuit de organisatie SAMEN, die samenwerkt met Don Bosco over de hele wereld! We gaan onder andere naar Navajeevan in Vijayawada, Anbu Illam in Chennai, Anbu Illam in Kavarapettai en Karunalaya in Chennai.

Na de minivakantie werd de groep weer opgesplitst, wij gingen naar het project Anbu Illam. Hier zaten ook weer jongetjes tussen de 6 en 18 jaar. Op dit project hadden wij overdag tijd om verschillende dingen te bezoeken, wij zijn naar een sloppenwijk geweest. Het was een heel ander soort sloppenwijk dan het standaardbeeld. Het was indrukwekkend om de armoede te zien. Op dit project hebben wij ook een dagje uit gehad met alle jongens, en zij waren heel blij om een dagje uit te hebben. In de bus gingen zij helemaal los met dansen op de typische Indische muziek, dat was erg leuk om te zien.