HEILOO – Bibliotheek Heiloo mag zich een dementievriendelijke organisatie noemen.

Adri Steenhoek en Herry Booij, voorzitter en secretaris van Alzheimer Noord-Kennemerland reikten de sticker met bijbehorend certificaat uit. Medewerkers en vrijwilligers volgden de cursus Samen Dementie Vriendelijk.

Deze sticker en het certificaat worden uitgereikt aan organisaties of bedrijven die de cursus Samen Dementie Vriendelijk met succes hebben gevolgd. Door middel van deze cursus hebben medewerkers van de bibliotheek de kennis over het herkennen en omgaan met dementie vergroot. Ook geeft de bibliotheek hiermee aan zich blijvend in te willen zetten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Eerder in de maand september ontving supermarkt Albert Heijn in winkelcentrum ‘t Loo het certificaat.

Bedrijven en instellingen die de cursus hebben gevolgd en het certificaat in ontvangst hebben mogen nemen, geven aan hiermee aan zich in te willen zetten voor de steeds groter wordende groep ouderen in de gemeente, die met deze ernstige ziekte wordt geconfronteerd.