HEILOO – Al 30 jaar zwemt de dame met de rode badjas, Trees Evertse, in zwembad Het Baafje.

Trees die altijd haar badpak een rode badjas draagt zwom de eerste jaren met haar kinderen en nu deze zijn uitgevlogen, alleen. Iedere dag is zij, als het zwembad geopend is, in het zwembad te vinden. Woensdag 8 augustus werd zij verrast met een mooie bos bloemen en een gezinsabonnement voor 2019 omdat zij de 60.000ste bezoeker van dit jaar is.

Voor het eerst sinds 2006 mocht zwembad Het Baafje weer 60.000 bezoekers in één jaar ontvangen. In dat jaar was het totale bezoekersaantal ongeveer 62.500. Jan Oostindie hoopt dit jaar over dit bezoekersaantal heen te gaan en de 70.000 bezoekers te halen.

Trees Evertse die blij is met haar gezinsabonnement houdt dit overigens niet zelf. Trees: “Ik ga heel goed nadenken welk minder bedeeld gezin ik hiermee een plezier kan doen. Mijn gezin is al uitgevlogen dus waarom zou ik het dan zelf houden. Ik geef het liever aan een minder bedeeld gezin zodat zij er heel veel plezier aan kunnen beleven.”

Tekst: Yvonne van Stiphout