Wie durft het aan? Ik wel.
Rita Koppedraaijer

In deze rubriek plaatsen wij ingezonden brieven. De inzendingen zijn voor verantwoordelijkheid van de schrijver (-ster). Anonieme inzendingen of brieven zonder volledige adresopgave worden niet geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor de bijdragen te weigeren, in te korten of aan te passen.

Omdenken!
Zijn we er klaar voor in Egmond aan Zee? Er zijn al veel woorden vuil gemaakt over de nieuw te bouwen Sporthal en de voetbalfusie! Wordt het niet eens tijd om de krachten te bundelen, de koppen bij elkaar te steken en dat voor het algemeen belang in Egmond! Als we over de Sporthal praten hebben we het over een locatie waarin o.a. sport bedreven wordt. Als we over voetbal praten hebben we het over een tak van sport.
Zou het niet een goed plan zijn om in Egmond aan Zee een Sporthal te bouwen met tevens een sociaal maatschappelijke functie (zoals eerder besloten) in combinatie met de voetbalvelden van de aangrenzende voetbalclub, in dit geval Egmondia. Je zou kunnen spreken van een WIN WIN situatie!
Het mooiste voetbalveld(en) van Nederland blijft behouden voor het voetbal. Met de ruimtes in de sporthal kun je creatief omgaan! Maak de ruimtes multifunctioneel maar ook rendabel. Integreer jongerencentrum de Wal in de Sporthal. Ga om tafel zitten met alle betrokken partijen en gebruikers en omwonenden om zo tot een breed gedragen plan te komen. Ga creatief om met de ruimtes dat geldt voor de Sporthal maar ook voor de voetbalvelden. Haal het beste eruit, (maximale aantal velden) ik ben ervan overtuigd dat het kan.
Een goed ingerichte sport accommodatie zal meer leden opleveren (WIN WIN situatie). Niet gedwongen maar vrijwillig. Jongeren zijn slim genoeg om keuzes te maken. Over een ding is de politiek het met elkaar eens White Stones verdient een mooie Sporthal! Ik denk dat ook wij, inwoners, daarmee in kunnen stemmen. Gelukkig zijn we het daar met z’n allen over eens!
Oh ja om nog even op die WIN WIN situatie terug te komen. De entree van Egmond zal niet worden aangetast, ook daar zullen veel mensen blij om zijn en wat de denken van de euro’s, zeven tot negen miljoen?!