HEILOO – Historische Vereniging Heiloo roept de hulp in van alle Heilooërs. De vereniging is op zoek naar foto’s, films, voorwerpen (met afbeeldingen van Horna, Melco, Campina), informatie over zuivelhandelaren, melkboeren en sportvelden op het voormalig Melco-terrein?

Onder die naam kennen veel Heilooërs deze plaats. Maar wie kent de namen Campina en Horna? Wie kent de geschiedenis van de fabriekspijp die behouden is gebleven? En wie weet dat op dit terrein ooit sportvelden waren?

De historische vereniging is drukdoende de eerste tentoonstelling voor haar nieuwe onderkomen in het souterrain van Landgoed Willibrordus, het ‘Historisch Museum Heiloo’, voor te bereiden. En daar kan uw hulp goed bij gebruikt worden.

Deze nieuwe tentoonstelling, die in de loop van oktober 2018 geopend zal worden, heeft als onderwerp het voormalig Melcoterrein. Deze tentoonstelling geeft de nieuwe bewoners veel informatie over de historie van hun nieuwe woonomgeving. Bij de tentoonstelling zal ook een boek, geschreven door Dick Slagter, over deze bijzondere plek in Heiloo verschijnen.

De komende weken zal er op de openingstijden iemand van de tentoonstellingscommissie in de oudheidkamer aanwezig zijn om te luisteren naar uw verhalen en de informatie over eventuele materialen die, in bruikleen, gebruikt kunnen worden. Uiteraard met bronvermelding.

U bent zeer welkom, de koffie staat klaar.
Oudheidkamer Bergeonstraat 30 Heiloo, openingstijden dinsdag 19.00 – 21.00 uur en zaterdag van 14.00 – 17.00 uur.