Ik moest laatst echt flink bijkomen, had helemaal pijn in mijn buik, werkelijk in tijden niet zo hard gelachen!

De tranen stroomden over m’n wangen. Het was echt héérlijk om zo je dag te beginnen. De aanleiding van mijn lachsalvo was een bericht van enige tijd geleden op NOS.nl met bijbehorend filmpje. Ik kan u van harte aanbevelen dit even te bekijken. Een Amerikaanse televisieprediker uit Louisiana, Jesse Duplantis, verkondigt hier Gods woord waarbij hij overvloed en rijkdom niet schuwt. Op YouTube vertelt hij zeker te weten dat Jezus zich vandaag de dag niet per ezel zou verplaatsen maar per vliegtuig. Dat is wat Jesse eigenlijk al een tijdje doet, zich van hot naar haar laten vliegen om Gods woord te verspreiden. Om dat uit te kunnen voeren laat deze bijna 70-jarige grapjurk zich door drie privékisten verplaatsen. Dat kan niet met een lijnvlucht want die zit vol met akelige duivels. De beste man heeft doorgekregen van de Heer voor een luxer exemplaar te gaan, de Falcon 7X, zodat hij geen tussenstops meer hoeft te maken om kerosine te tanken. Eén petieterig probleempje, het kost een paar pegels. 54 miljoen dollar om precies te zijn. Nou, daar moest Jesse even over denken en hij ging bij God te rade, zoals hij op het filmpje zegt, met zijn witte haar en zijn evenzo witte gebit. God vond het absoluut geen probleem zei hij tegen Jesse en dat was voor zijn discipel een grote eyeopener en een nog grotere opluchting. Ik geloof zelfs dat God een beetje moest lachen om de onbenullige denkwijze van Jesse dat hij het zelf zou moeten bekostigen. Een beetje meer vertrouwen in de Heer zou hem niet misstaan want had de Heer tegen Jesse gezegd dat hij zelf in de buidel moest tasten? NEE, nou dan! God wilde hem tussen alle beslommeringen rond de wereldproblematiek best even duidelijk maken dat het ook anders kon. Jemig zeg, dat die Jesse daar niet zelf op gekomen was, tsssss. En zo hoorde de predikant van zijn leider dat hij het astronomische bedrag gewoon aan zijn volgelingen kon vragen. Poeh, daar keek Jesse even van op, zomaar aan zijn volgelingen vragen … maar oké als God het zei wie was hij om daar tegenin te gaan. Waar een rechtstreeks lijntje al niet goed voor kon zijn, het scheelde een hoop gedoe met spaarrekeningen en belastingtoestanden voor hem en zijn vrouw.

Bovendien vroeg hij het niet voor zichzelf. Alles voor het evangelie, dus hij hoefde echt geen schuldgevoel te hebben. Zo zag hij er ook uit op het filmpje, als een man zonder schuldgevoel. Gedurende de hele opname blijft Jesse vrolijk lachend in de camera praten op een zo overtuigend mogelijke manier. Hij dwingt niemand tot giften maar ik durf te wedden dat hij binnen afzienbare tijd vanuit zijn Falcon 7X een vette knipoog naar God zendt.