Het is af! De Jeugd- en jongerenraad gaat nu even goed genieten van het zomerreces! En wat hebben we dat verdiend na dit drukke jaar.

In september pakte Josephine Gilissen de voorzittershamer (ja, die hebben we echt!) op, we hebben er een paar nieuwe enthousiaste leden bij, we hebben heel veel positieve reacties gehad op ons verkiezingsboekje, en het project Jongeren en Politiek is een enorm succes geworden. Een topjaar, en ik ben ontzettend trots op ons!

En daarom is het ook voor mij af! Na 5 jaar bij de Jeugd- en jongerenraad heb ik besloten om te stoppen. Ik was de laatste van de ‘oude garde’ en de ‘oldtimer’ van de Jeugd- en jongerenraad. En daarom was het mijn taak om die nieuwe jonge frisse gezichtjes te introduceren bij de stressvolle projecten zoals Jongeren en Politiek en het verkiezingsboekje. Ik kan met een gerust hart de Jeugd- en jongerenraad achter me laten.

Maar wacht! Niet helemaal!

Na een geweldig idee en subtiele hint van onze burgemeester Verkleij (“Weet je wat ik leuk zou vinden, een kinderburgemeester!”) en enthousiasme van ons voor dit nieuwe project zijn we aan de slag gegaan om dit project vorm te geven. En daar kunnen we nu komend jaar aan beginnen!

Omdat ik ook zo enthousiast ben over dit project lukt het me nog niet helemaal om afscheid te nemen en zal ik terug blijven komen voor dit project. Als het allemaal gaat volgens plan, zal in oktober 2019 de eerste kinderburgemeester van Uitgeest benoemd worden.

Voor vragen of suggesties over dit project kunt u terecht op onze Facebookpagina of mailen naar: infojjruitgeest@gmail.com. Ik heb onwijs veel geleerd en genoten van mijn 5 jaar bij de Jeugd- en jongerenraad, en ik heb heel veel zin om me op het kinderburgemeesterproject te storten.

Bedankt alle lieve leden van de Jeugd- en jongerenraad, ik zie jullie snel op maandagavond bij Klaas!

Doris Mannaert
Ex-vicevoorzitter van de Jeugd- en jongerenraad.