“Mijn opbrengst, lopend van de Oude Bergerweg tot het bruggetje op het fietspad naar de golfbaan.

Ik raapte dit vuil op. Bah. Hoe kan het dat de genieters van onze natuur er zo slordig mee omgaan?! Tenslotte nog een waardevolle discussie met een buurTvrouw van de Jaap Weijandweg. ‘Wat raap je op?’ Vooral sigarettenpeuken. ‘Je bent op deze wereld gezet om te leven.’ Zeker, maar niet om te vervuilen.

Ook ik doe dingen die niet goed zijn, bijvoorbeeld met een motorbootje een rondje door de Egmonderpolder varen. Fantastisch. Maar wat een afval, vooral bierflessen, kwamen we tegen… Waar we bij konden, hebben we opgevist en meegenomen. Het is goed om iets terug te doen voor onze mooie natuur. Maar hoe kan het dat er zo slordig wordt omgesprongen met het afval? Erg jammer.

Maar er is wat aan te doen. Opruimen en opgeruimd houden! Zullen we allemaal?!

Groet, Sonja”