Om de maximumsnelheid van 30 km op de Stationsweg te waarborgen houdt de gemeente vast aan de wegversmallingen. Wel wordt de weg iets anders ingericht vanwege de veiligheid voor fietsers. Er komen nu paaltjes aan weerskanten van de weg, waarbij fietsers aan de buitenzijde kunnen passeren zonder het risico van auto’s op hun deel.

Voor auto’s geldt nog meer dat ze vaart moeten minderen. Hiermee wil de gemeente benadrukken dat het verkeer hier echt niet harder dan 30 km/h mag rijden. Bovendien ziet de gemeente liever dat automobilisten een andere route kiezen als het kan.

In mei 2018 zijn voor het eerst paaltjes geplaatst. Die leverden de nodige kritiek op en werden stuk gereden. De nieuwe paaltjes zijn voorzien van goede reflectie zodat ze goed zichtbaar zijn in het donker. Daarnaast is het gebruikelijk dat op 30 km-wegen een versmalling of obstakel aangelegd wordt. Het verkeer moet hier aan wennen. De gemeente kiest uitdrukkelijk voor veiligheid.

Vanwege de werkzaamheden is de Stationsweg overdag tussen 07.00 en 17.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de kruising Kennemerstraatweg en rotonde Heerenweg.

Van 23 juli 07.00 uur t/m 27 juli 16.00 uur is de Stationsweg afgesloten. ’s Avonds en ’s nachts gaan de hekken open, zodat verkeer dan wel mogelijk is.

Bestemmingsverkeer heeft wel toegang tot de Stationsweg: bewoners, bussen, nood- en hulpdiensten en bezoekers van de apotheek hebben doorgang. Verkeersregelaars begeleiden het verkeer aan beide zijden van de Stationsweg.