Reactie op het stuk “Betrouwbaar Bestuur”, van Kies Lokaal in “Gemeentekrant”.

In deze rubriek plaatsen wij ingezonden brieven. De inzendingen zijn voor verantwoordelijkheid van de schrijver (-ster). Anonieme inzendingen of brieven zonder volledige adresopgave worden niet geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor de bijdragen te weigeren, in te korten of aan te passen.

De partij “KIES lokaal” kan haar verkiezingsverlies en het uitgesloten zijn van deelname aan het B&W college, blijkbaar maar moeilijk verkroppen. In “politieke partijen aan het woord …“ geeft “KIES Lokaal” aan, – bij monde van raadslid mevrouw Tanny Glas de Raadt – dat het stemmenaantal in de 3 Egmonden van de oude coalitiepartijen, maar liefst 60% (met BBB erbij zelfs 65%) zou zijn. Verder krijgen de huidige coalitiepartijen GL, VVD, GB en BBB een veeg uit de pan in dat artikel door haar opmerking dat die partijen “geen waarde aan het democratische bestel geven”.
Die 60 (of 65) % is natuurlijk goochelen met cijfers; kijken we gedetailleerd naar de verkiezingsuitslag, dan zien we dat de nieuwe coalitie een meerderheid (428 op 843 uitgebrachte stemmen) heeft behaald in Stembureau 15 Hanswijk in Hoef. Daar stemden natuurlijk de mensen die het echt aanging: de inwoners rond de Egmonderstraatweg en die hebben duidelijk voor de toenmalige oppositie en tegen de vermaledijde fusielocatie gekozen. Over het belang van democratie gesproken….
Verder pleit mevrouw Tanny Glas – de Raadt voor investeringen in zorg en dienstverlening die de bewoners aangaan. Nou, dan lijkt de litigieuze voetballocatie wel het laatste waarin geïnvesteerd dient te worden. Wat te denken van het opheffen van de buslijn 155 vanuit Binnen, de afbouw van de bejaardenzorg in “De Hendrik” en het verdwijnen van huisartsen in Binnen? Wellicht zijn dat mooie doelen om het uitgespaarde geld (miljoenen €’s) in te investeren. Ook kan woningbouw op het voormalige AZC-terrein in Hoef, – achter het Graaf Dirkplein – de woningbehoefte lenigen.
Gelukkig toont de democratie haar kracht door verkiezingen waarin burgers de mogelijkheid hebben om falend gemeentebeleid af te keuren. Daar kan “Betrouwbaar Bestuur” voor in de plaats komen en daar hebben burgers recht op.

Wiggert de Jongh, bewoner Egmonderstraatweg, Egmond aan den Hoef.