Picturae biedt professionele en persoonlijke oplossingen voor het digitaliseren van foto’s, boeken, microfilms, dia’s, negatieven, glasnegatieven, ansichtkaarten, posters en nog veel meer soorten materialen. Een bedrijf dat al ruim 20 jaar gevestigd is in Heiloo en vele jongeren aan een bijbaantje geholpen heeft en vele inwoners uit Heiloo in dienst heeft, gaat Heiloo verlaten.

De roots van het bedrijf liggen in Heiloo: zowel Algemeen directeur Mark Lindeman als financieel directeur Walter Tromp zijn woonachtig in Heiloo. Het bedrijf sponsort de meidentak van De Foresters en is oud-winnaar van de Ondernemingsprijs Heiloo (2015). Het bedrijf kan op de huidige locatie, industrieterrein De Boekelermeer, niet verder groeien. “Nieuwbouw bleek niet haalbaar in verband met de omgevingsvergunning: er zou relatief veel bedrijfsgrond opgeofferd moeten worden voor parkeerruimte en te weinig ruimte overblijven om te ondernemen. Ook het ontbreken van een goede glasvezelverbinding op het industrieterrein en de beperkte bereikbaarheid met openbaar vervoer vanaf station Heiloo hebben er toe geleid dat het bedrijf verhuist naar Heerhugowaard”, zo stelt Mark Lindeman.