EGMOND-BINNEN – De inwoners van Egmond-Binnen zijn blij met het pas vernieuwde pleintje op de hoek van de Herenweg en de Abdijlaan.

Dat bleek vrijdagmiddag tijdens de officiële ingebruikname van het brinkje en een bijbehorende nieuwe bank. Het vernieuwde plein is onderdeel van de gemeentelijke structuurvisie Egmond-Binnen en een reactie op de voormalige situatie, namelijk een pleintje met een bult met begroeiing. Dit plein was moeilijk toegankelijk voor mensen met een rollator, maar die tijd is voorbij. Dorpsgenoot Jaap Kramer is de drijvende kracht achter het project. De vrijwilligers Cor Tervoort, Gerard Levering, George Liefting, Fred Houtenbos, Frits Sentveld en Hans van Denzen maakten de bank, voorzien van het gemeentewapen van de voormalige gemeente Egmond-Binnen en ontworpen door hun dorpsgenoot Charles Tervoort. Tijdens de ingebruikname deed de Bergense wethouder Jan Houtenbos het woord. Hij verwees naar de saamhorigheid en daadkracht van de inwoners. “Zoiets als dit kan alleen maar in Egmond-Binnen. Dit plein is een mooi vervolg op de bowlingbaan en de muziektent.” Enkele tientallen inwoners luisterden naar zijn woorden en speeches van onder andere Jaap Kramer. Een speciale uitnodiging kregen inwoners met een rollator, zij waren maar wat graag aanwezig bij dit feestelijke moment. Muziekvereniging Eensgezindheid verzorgde de muziek en de aanwezigen genoten van een hapje en een drankje.