In deze rubriek plaatsen wij ingezonden brieven. De inzendingen zijn voor verantwoordelijkheid van de schrijver (-ster). De redactie houdt zich het recht voor de bijdragen in te korten of aan te passen.

Wiggert de Jongh, bewoner Egmonderstraatweg Egmond aan den Hoef.

De heren De Waard en De Jong spreken hun ongenoegen uit over de gang van zaken rond de fusielocatie voor de gezamenlijke voetbalclubs. Heb echter een iets andere perceptie rond dit “hete hangijzer”:

1) Historie fusieproces: met vallen en opstaan en diverse malen afhaken Egmondia en Adelbertus, wilde de organisatorische fusie maar niet lukken. Toen het fraaie (en dure!) bollenveld aan de Egmonderstraatweg door de gemeente werd voorgehouden, kon de fusie blijkbaar wel doorgaan.

2) Realiteit: het Zeevogelscomplex is een uitstekende locatie voor voetballers uit Hoef en uit Binnen. Met geringe investering prima op te waarderen tot moderne en algemeen toegankelijke sportvelden voor de 3 gefuseerde clubs. Afstand Egmonderstraatweg tot Hogedijk: 1,40 km in 6 min. te fietsen voor Egmondiasporters (Google Maps). Verdubbeling van het fietspad aan de zuidkant van de Heilooër zeeweg maakt dat de route vanaf Hogedijk t/m zee, 100% veilig via 2 verkeerslichten te bereiken is.

3) Demografische factoren: de leerlingen afname met 30% in de afgelopen 8 jaren; (de Driemaster zelfs -50%!) geeft aan dat het gezamenlijke ledenaantal – met name van Egmondia – drastisch zal dalen. Geen reden voor extra voetbalvelden dus, maar – voor het voortbestaan van Egmondia – wel reden voor een fusie op het Zeevogels terrein.

4) De verkiezingsuitslag: heeft recht gedaan aan de wens van de Bergense bevolking: de voormalige coalitie is afgestraft (met name de PvdA!) en de oppositie zit nu in het college. Blijkbaar is de stem en de belastingdruk van (11/21)*15876 = 8316 oppositiestemmers toch belangrijker dan 700 voetballertjes die 1,40 km verder moeten fietsen (of toch wel met de auto worden gebracht?).

5) Eerstelijns voorziening? Wat te denken van het verdwijnen van huisartsen in Binnen en Zee? Kan daarin niet beter die 7 miljoen €’s door de gemeente worden geïnvesteerd? Of in woningbouw voor jong en oud, bijv. op het toekomstige voormalige Egmondia terrein.

6) Te dikke 50 ers: ik behoor tot die groep maar ben niet te dik, door flinke afstanden te fietsen en ben nooit geblesseerd. Sporten kan je vanaf je voordeur doen; bovendien zijn vele sportfaciliteiten op km’s afstand gelegen zoals tennisvelden, zwembaden en maneges.
7) Erfgenamenbelang: lijkt eerder voort te komen uit ongepaste afgunst dan vanuit de realiteit. Niet bevorderlijk voor de communicatie en samenwerking; iets wat de werkgroep Versnellen&Ontslakken nu juist wil bevorderen.