HEILOO – Zondag 24 juni was het zover, de finale van de Nederlandse streetfish competitie in de stadswateren van het prachtige Amsterdam.

Licht bepakt met verschillende soorten kunstaas wordt er gevist op de roofvissen die in onze wateren zwemmen. Na het vangen van de vis wordt deze gemeten voor de punten en weer netjes in het water teruggezet.

Afgelopen jaren is deze tak van de vissport heel populair geworden onder de jeugd. Dit omdat je elk vrij uurtje optimaal kunt benutten en dus weinig spullen mee hebt.

Het beloofde een spannende eindstrijd te worden met drie teams die om de eerste plaats streden. Na een hele spannende wedstrijd waarin elke centimeter aan vis het verschil zou kunnen maken, is het team van hengelsportvereniging De Vroegte Wint onder leiding van Dennis Reek erin geslaagd de overwinning binnen te halen. Het team mag zich een jaar lang kampioen van Nederland noemen!