BERGEN – In de serie De Ochtenden kunnen geïnteresseerden donderdag 28 juni om 10.00 uur in de bibliotheek in Bergen komen luisteren en kijken naar een lezing van Edith Braak over Kluitman jeugd klassiekers. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om te komen kijken en luisteren.

Uitgeverij Kluitman geeft al 150 jaar lang kinderboeken uit. Een aantal van die boeken zijn echte klassiekers geworden. Denk maar eens aan Dik Trom, Pietje Bell en Kruimeltje. Aan de hand van een mooie collectie oude jeugdboeken gaan we terug in de tijd, wat lazen we vroeger ook al weer? Grote kans dat er een boek uit uw jeugd bij zit. Misschien kent u het boek Amelioranna als Koopvrouwtje wel? Dit is een van de oudste boeken uit onze bijzondere collectie. Edith Braak, medewerker van Bibliotheek Kennemerwaard zal vertellen over de boeken en samen gaan we kijken naar de illustraties en de avonturen die de jeugdhelden van vroeger allemaal beleefden.

De Ochtenden
Bibliotheek Kennemerwaard locatie Bergen Centrum organiseert iedere maand op een donderdagochtend een programma voor senioren met als titel: De Ochtenden. Deze ochtenden, van 10.00 tot 12.00 uur, staan in het teken van cultuur en informatie, maar ook gezellig samenzijn en nieuwe mensen ontmoeten.

Belangstellenden welkom op donderdag 28 juni van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Bergen, Dreef1. De toegang is € 3,- inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden kan via de website www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek (u betaalt met pin).