Zaterdag 16 juni werd de nationale herdenking van omgekomen brandweerlieden gehouden. Alle brandweerkorpsen werden verzocht hieraan deel te nemen.

aarlijks vindt op de derde zaterdag in juni een nationale herdenking voor genodigden plaats, bij het monument in Schaarsbergen. Dit jaar stond men op zaterdag 16 juni stil bij de moed en daadkracht van de brandweercollega’s die omkwamen tijdens de uitoefening van hun vak. De jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en directe collega’s de mogelijkheid om samen de pijn uit het verleden te delen en dit te verwerken.

Naast het nationale monument heeft de kunstenaar ook een ereteken met water ontwikkeld. Het ereteken wordt gevormd door twee brandweerspuiten die in een bepaalde opstelling een ereboog van water maken. Aan alle brandweerkorpsen en -posten in Nederland werd verzocht om op zoveel mogelijk posten en kazernes, gelijktijdig aan het herdenkingsmoment in Arnhem op 16 juni om 13.00 uur, het ereteken te maken. Tussen 11:00 en 14:00 uur hing de brandweervlag bij alle kazernes van Nederland halfstok.

Ook brandweer Castricum gaf hieraan gehoor en maakte om 13:00 uur het ereteken bij het gemeentehuis.

Bronnen: www.brandweer.nl en brandweer Castricum op Facebook
Foto: Hans Peter Olivier via Facebookpagina van brandweer Castricum
Video: Fam. Olivier via Facebookpagina van brandweer Castricum