De politieberichten van maandag 17 juni tot en met zondag 24 juni 2018.

Op woensdag 20 juni 2018 tussen 19:00 uur en 21:00 uur is er een alcoholcontrole gehouden in Bakkum op de Zeeweg. Dit voor het verkeer wat van het strand af kwam. Tevens is er een bromfietscontrole gehouden. In totaal vijf bromfietsers en 3 snorfietsers. Twee maal werd er te hard gereden (74 km/u en 64 km/u). In totaal heeft de politie 75 bestuurders laten blazen. Geen alcoholindicatie.

Op vrijdag 22 juni omstreeks 02.28 uur bleek er een auto in de brand te staan op de Belle van Zuylenlaan. De brandweer heeft snel geblust, maar kon niet voorkomen, dat de voorzijde volledig uitbrandde. Gezien de sporen betreft het brandstichting. Tevens is er een groep jeugd ter plaatse gehoord, maar niet gezien of zij mogelijk hierbij betrokken zijn geweest. Eventuele getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Op zondag 24 juni om 01.55 uur is op de Henri Dunantsingel een auto tegen een geparkeerd voertuig aangereden, waardoor het voertuig over de kop sloeg. Met het wegtakelen zag de politie dat er een doosje pillen in een rugtas zaten. Vermoedelijk verdovende middelen. Deze in beslag genomen. De verdachte, een 35 jarige man uit Beverwijk is gevraagd naar de pillen. Hij zei, dat het 50 XTC pillen zouden zijn voor eigen gebruik. Na overleg met de OVD (Officier van Dienst) is de verdachte aangehouden terzake bezit harddrugs. Het bleek het gaan om 108 XTC pillen (verschillende soorten) en 2 zakjes MDMA, hier heeft de verdachte afstand van gedaan. Tijdens de insluitingsfouillering bleek verdachte ook nog 92 pillen Oxandrolone en 1 pil Kamagra bij zich te hebben. Hier heeft de verdachte geen afstand van gedaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor: rijden onder invloed, 570 ugg/l en het bezit, vervoer en handel in verdovende middelen, dit vanwege het grote aantal pillen. Zijn rijbewijs is hij kwijt.

Op zondag 24 juni zijn op twee adressen op de Beverwijkerstraatweg, op enkele honderden meters van elkaar, twee schuurbranden geweest. Eén om 05.08 uur, de ander om 06.00 uur. Het gaat om een garageschuur en een veldschuur. De brandweer heeft beide branden geblust. De inhoud van de garageschuur kan als verloren worden beschouwd. De veldschuur heeft forse brandschade. Er zijn geen gewonden. Er is in beide gevallen aangifte gedaan van brandstichting. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie op 0900-8844.