UITGEEST – Het is over en uit voor de Wiosk op het station van Uitgeest. Afgelopen week was de laatste verkoopdag voor de kiosk en daarmee heeft de Wiosk zijn eindspoor bereikt.

Doordat er geen spoorwijziging kan plaatsvinden in de huidige dienstregeling op het knooppunt tussen Amsterdam Centraal en Hoorn is de uitbater in financiële problemen geraakt. Voorheen stopten er op het middenperron genoeg treinen en werd de Wiosk druk bezocht. Door een aanpassing in de dienstregeling stoppen nu bijna alle treinen op het perron aan de noordzijde. De Wiosk loopt daardoor zoveel klanten mis dat de winkel niet langer levensvatbaar is.

Station tochtgat zonder faciliteiten
Met het verdwijnen van de Wiosk is ook de warme en windvrije wachtruimte op het station van Uitgeest verdwenen. Zo blijft er van station Uitgeest, toch al bestempeld als het lelijkste station van Nederland, enkel nog een onbewaakt tochtgat over.

“Wij, Wiosk Gemakswinkel, willen de klanten bedanken die de afgelopen dertien jaar de winkel hebben bezocht”, aldus de uitbater.