UITGEEST – Vanaf 25 mei moeten overheden, bedrijfsleven en verenigingen voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Elke vereniging en organisatie is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de AVG.

Om verenigingen en organisaties te helpen bij de aanpassingen, biedt de Vrijwilligersacademie ondersteuning. De Stichting AVG voor verenigingen (zie www.avgverenigingen.nl) heeft een 15-stappenplan ontwikkeld. Het programma neemt u aan de hand van deze 15 stappen mee om uw organisatie te laten voldoen aan de gestelde eisen. Zo moet u mogelijk met externe partijen overeenkomsten sluiten, moet u uw ict-systemen aanpassen en moet u (nieuwe) protocollen opstellen. Begin op tijd, dan bent u ook op tijd klaar.

Neem contact op met het vrijwilligerssteunpunt voor de details. Vrijwilligers Informatie Punt Uitgeest, Sigrid Wijsman: s.wijsman@vipuitgeest.nl, zie ook: vrijwilligerswerkuitgeest.nl.