UITGEEST – Het landelijke Rode Kruis heeft besloten per 1 januari 2020 geen sociale hulpactiviteiten meer te organiseren. Dit betekent voor de afdeling Uitgeest dat de sociale activiteiten onder de vlag van het Rode Kruis worden afgebouwd.

Het afdelingsbestuur van Uitgeest gaat deze activiteiten eventueel onderbrengen bij een andere organisatie of ondersteunen bij het zelfstandig doorgaan. Dit betreffen o.a. de wekelijkse creatieve bijeenkomsten in Geesterheem en het succesvolle project Meet & Eat. “Dit jaar en in 2019 zullen we ons nog volledig inzetten voor het Zonnebloem/Rode Kruis-uitje en de jaarlijkse Verrassingstocht in oktober. De opbrengsten van de jaarlijkse Rode Kruiscollecte zullen zowel in 2018 als in 2019 ten goede komen van bovengenoemde activiteiten”, aldus het lokale bestuur in Uitgeest.

In 2020 gaat het Rode Kruis zich in Uitgeest toeleggen op thema’s zoals: zelfredzaamheid, EHBO, evenementenhulp en noodhulp. “Om deze projecten te realiseren, zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers”, aldus het bestuur van afdeling Uitgeest.