HEILOO – Negen meiden van Gymnastiek- en Turnvereniging Heiloo (GTH) sprongen zaterdag de laatste plaatsingswedstrijd voor het NK in Alkmaar.

In het eerste blok sprongen de pupillen de wedstrijd. Nina wist met een keurige verplichte oefening de hoogste score (26,4) te behalen in haar categorie. Ook Isabelle liet een mooie verplichte oefening zien (24.75). Daarna kwamen de twee keuzeoefeningen. Yara sprong een goede en nette oefening. In het tweede blok was het de beurt aan jeugdspringer Elise en junior Brechtje. Brechtje wist net als voorgaande keren de hoogste score neer te zetten voor haar verplichte oefening. Tijdens de eerste keuzeoefening van Elise liet zij een superoefening zien, zij scoorde verdiend 27,0. In de laatste wedstrijd kwamen jeugdmeiden Khee en Rosa in actie, de meiden hebben een goede wedstrijd gesprongen. Rosa liet een mooie en nette eerste keuzeoefening zien en behaalde een mooie score, Khee wist met haar tweede keuzeoefening de hoogste punten te scoren van haar categorie. Gelijktijdig sprongen ook Mila en Silke de wedstrijd. Mila sprong een goede keuzeoefening en wist hier 27,65 te scoren. Ook Silke sprong een sterke keuzeoefening en wist hiermee 29,0 punten rond te behalen. In het eindklassement was er brons voor Nina en Silke en goud voor Khee en Brechtje. Deze dag werd er ook synchroon gesprongen door vier koppels van GTH. Zilver was er voor de koppels Nina/Khee en Silke/Mila, en goud was er voor het koppel Brechtje/Lotte. GTH mag trots zijn op al deze meiden, want de vereniging mag zich op het NK vertegenwoordigen in zeven categorieën. Individueel met Yara, Khee, Brechtje en Silke en synchroon met Yara/Isabelle, Nina/Khee en Brechtje/Lotte.