UITGEEST – Komend seizoen gaat Volkstuindersvereniging De Kuil, gevestigd naast het zwembad in Uitgeest, een project starten met kindermoestuintjes.

Het is de bedoeling kinderen van 6 tot en met 13 jaar in contact te brengen met het moestuinieren zodat zij ervaren hoe groenten, kruiden en bloemen uit zaden groeien. Vanaf 28 april tot 30 september zijn er veertien tuinen van vier vierkante meter te huur voor de jeugd. De kinderen mogen alleen of samen met een vriendje/vriendinnetje een tuintje huren. Elke zaterdagochtend (bij droog weer) kunnen zij onder begeleiding en toezicht van vrijwilligers (medetuinders) tuinieren. Voor tuingereedschap wordt gezorgd. De huur van een tuintje bedraagt 25 euro voor het seizoen inclusief plantjes, zaden en een kweekkasje (exclusief borg van 15 euro). Na aanmelding krijgen de kinderen per tuintje een klein kweekkasje en wat zaden te leen om thuis alvast wat plantjes voor op het eigen tuintje op te kweken. Voor meer informatie of opgeven voor een tuintje mail info@vtvdekuil.nl.