De politieberichten van maandag 16 april tot en met zondag 22 april 2018

Castricum

Maandagochtend 16 april vond er een verkeersongeval materieel plaats op de Beverwijkerstraatweg. Ter plaatse waren de partijen de schadeformulieren al aan het invullen en hadden zij de voertuigen in de parkeervakken staan. Een van de partijen kwam vanaf een woning aan de Beverwijkerstraatweg. Deze gaf aan dat hij vaak slecht zicht heeft als hij de Beverwijkerstraatweg op wil rijden. De aldaar aanwezige bosschages en geparkeerde auto’s langs de straat zouden het zicht beperken. Hierdoor had hij de andere partij, die op de Beverwijkerstraatweg reed, over het hoofd gezien. Alleen schade aan de beide voertuigen.

In de nacht van maandag 16 april op dinsdag 17 april is op de Helmkade een stuur gestolen vanuit een personenauto. De dader(s) zijn via de bijrijders portier naar binnen gegaan. Zij hebben de sierstrip boven het raam verwijderd. Aansluitend kennelijk met een tool de deur van binnenuit geopend en daarna het stuur verwijderd uit de Audi.

In de nacht van vrijdag 20 april op zaterdag 21 april zagen, surveillerende politieagenten, dat de rotonde Torenstraat/Ruiterweg/Pr. Beatrixstraat was overreden. Een verkeersbord lag plat, een hoop prut op de weg en een spoor over de stoep. Dit spoor was te volgen naar een parkeerplaats van de Ruiterweg ter hoogte van De Brink. Aldaar heeft de politie een Ford Transit Connect aangetroffen met flinke schade. 3 banden lek, grill eruit (deze lag op de rotonde), 3 missende velgen (waarvan 2 ook op de rotonde lagen). De bestuurder van de personenauto was niet aanwezig en heeft zich ook niet gemeld. Er wordt verder onderzoek ingesteld.

Limmen

Maandagmiddag 16 april heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een bromfiets op de Rijksweg ter hoogte van de Hogeweg. De bestuurder van de personenauto verleende geen voorrang aan de bromfiets, die over het fietspad reed, waar deze niet mocht rijden. De passagier van de bromfiets droeg geen verplichte valhelm. Deze passagier is door de ambulance, met letsel, overgebracht naar het RKZ in Beverwijk. In het kader van ‘botsen is blazen’ is van beide bestuurders een blaastest afgenomen. Beide bestuurders bliezen een P. Dit betekent dat er geen alcohol gebruikt is.

Donderdagavond 19 april tussen 22.30 uur en 23.00 uur is er ingebroken bij een woning gelegen aan de Bartigon. De dader is binnengekomen door het openbreken van een dakraam welke op de kierstand stond. Omdat de melding was, dat de vermoedelijke dader nog binnen in de woning was, is de buurt afgeblokt en is er een hondengeleider ter plaatse gekomen. Helaas is de dader niet aangetroffen in- of rond de woning.