UITGEEST – Elke maand laat het Vrijwilligers Informatie Punt een vrijwilliger actief in Uitgeest aan het woord. Deze maand zijn we in gesprek met Greetje Plaisier.

Greetje Plaisier is zeer maatschappelijk betrokken, zowel vanuit haar werkzaamheden bij de gemeente Uitgeest als in het onderwijs. Inmiddels gepensioneerd is Greetje vrijwillig coƶrdinator bij de Voedselbank Uitgeest/Akersloot.

De Voedselbank Uitgeest/Akersloot bestaat 11 jaar. Vanwege de handige busverbinding valt Akersloot in dit geval ook onder Uitgeest. Elke vrijdag tussen 11.00 en 12.00 uur worden vanuit het Jeugdhuis naast de protestantse kerk levensmiddelen uitgedeeld aan mensen die het door omstandigheden niet breed hebben.

De levensmiddelen bestaan hoofdzakelijk uit houdbare producten, maar ook melkproducten en groenten, die veelal worden aangeleverd door tuinders en supermarkten. Ook Bakkerij Putter schenkt royaal brood. Fijn dat er zoveel wordt gegeven, ook door de kerk en Unicef. Alles wordt in kratten op kleur en gezinsgrootte klaargezet, de regels volgens de Warenwet daarbij in acht nemend.

“Vanuit mijn onderwijservaring vind ik het vooral belangrijk dat ieder kind het goed heeft en er geen onderscheid is tussen arm en rijk,” aldus Greetje. “Het geeft mij veel voldoening dat ik iets kan betekenen voor dorpsgenoten. Als iedereen een steentje bijdraagt leef je als dorp prettiger samen.”

Voor meer informatie over de Voedselbank kunt u contact opnemen met Greetje Plaisier: 0251-313092.

VIP Uitgeest
Voor meer informatie over vrijwilligerswerk in Uitgeest kunt u kijken op de website van het Vrijwilligers Informatie Punt: www.vrijwilligerswerkuitgeest.nl of kom langs op maandag of woensdag van 9.30-12.00 uur. U kunt ons vinden in de hal van het gemeentehuis.