UITGEEST – De IJsbaan en het Integraal Kindcentrum (IKC) heeft de verkiezingsuitslag bepaald. Progressief Uitgeest (PU) is met zes zetels de grote winnaar van de verkiezingen.

De andere partijen hadden het nakijken. Uitgeest Lokaal, D66 en VVD bleven steken op 2 zetels. PvdA, CDA en UVP kregen 1 zetel. De opkomst in Uitgeest zeer goed te noemen. Speerpunten van de PU zijn: “Bouw van een nieuwe school met behoud van een basisschool in elke woonkern” en “Het ijsbaanterrein moet behouden blijven als groene long.” Met deze punten zal het nog knap lastig worden om tot een coalitie te komen.

Jack Zwarthoed van het CDA: “De burger heeft gekozen voor ‘Passief Uitgeest’ en dat is teleurstellend”. Zwarthoed zei dit tegen OSU Radio. Rene Oud van D66 was blij met ‘zijn’ twee zetels. Wel moest hij de uitslag nog even laten bezinken. “Ik ben heel benieuwd naar de coalitievorming. Er zijn harde uitspraken gedaan en bepaalde partijen staan lijnrecht tegenover elkaar”, zei burgemeester Wendy Verkleij.

De bal voor de gesprekken met de andere partijen ligt nu bij Jan Schouten, lijstrekker PU.

Voorlopige zetelverdeling:
PU: 6
CDA: 1
UVP: 1
D66: 2
Uitgeest Lokaal: 2
VVD: 2
PvdA: 1