Castricum

Maandag 26 maart rond 02:43 uur, kwam er een melding vanaf de Molenweide dat een persoon met bierkratjes aan het rijden zou zijn. Na een zoektocht in de buurt werd er een goederenkar van de Vomar aangetroffen op het parkeerterrein. In deze kar stond een 8-tal bierkratten gevuld met lege flessen. Vervolgens werd in het plantsoen nog een 20-tal bierkratten gevonden. De bierkratten zijn teruggebracht naar de Vomar en aldaar trof men een persoon aan die bezig was om nog een kar te vullen met bierkratten. Deze persoon heeft vervolgens een proces-verbaal gehad.

Op woensdag 28 maart is op de Heereweg in Bakkum tussen 08:20 en 10:10 uur, een Lasergun snelheidscontrole gehouden, met staande houding van bestuurders. Het resultaat: 5x proces-verbaal (pv) wegens overschrijden maximumsnelheid (67 km/h, waar 50 toegestaan is, was de hoogst gemeten snelheid). Verdere bijzonderheden: 1x pv wegens rijden zonder afgeknotte driehoek en 1x pv niet gezekerde lading.

Op donderdag 29 maart, omstreeks 01:54 uur, kwam de melding binnen van een man op de Dorpsstraat, die zei, dat hij zijn benen niet meer zou voelen. Ter plaatse werd de man zwaar onder invloed en zittend in zijn eigen braaksel aangetroffen. Hij bleek in de kroeg te zijn geweest. De ambulance die ter plaatse kwam, hoefde niets te doen. De man is door de politie thuisgebracht. Daar werd hij vervelend. Hij kreeg een boete voor openbare dronkenschap.

Limmen

Op woensdag 28 maart, tussen 13:30 en 16:00 uur, is op de Rijksweg in samenwerking met de Belastingdienst en 1 anpr (automatische kentekenplaat herkenning) voertuig een controle gehouden. 2200 Voertuigen zijn gepasseerd. Het resultaat: 8 Hits Belastingdienst; 12 blaastesten, gelukkig geen drankrijders; 1x niet handsfree bellen; 2x rood licht; 1x kapotte koplamp; 7x gordel; 2x tonen WAM (verzekering) Het regende erg veel. Dus toch nog een veilig resultaat.

Op donderdag 29 maart is tussen 19:00 en 21:23 uur een bromfiets gestolen, welke afgesloten stond voor de bloemenzaak op Rijksweg 9 in Limmen. De bromfiets, met kenteken D401FK is een Zip, grijs van kleur en had een uitlaat die een zware brom maakt tijdens het rijden. Dit valt op.

Bron: De Politie