ALKMAAR / BERGEN – Deze week verscheen het boek ‘Een bed van sneeuw’, geschreven door Pierre Wijnen uit Bergen. Pierre is een gewone man die ongewone dingen kan. Die hij dan zelf weer een beetje achteloos terzijde schuift.

Tijdens zijn werk als berggids gaat hij nog even (zijn groep is veilig) een paar uurtjes voor zichzelf klimmen. Dat loopt dramatisch af. Hij stort 300 meter van een rots, is ruim zeven seconden onderweg en weet met grote zekerheid dat het zijn dood zal worden. Tot zijn eigen verbazing wordt het dat net niet. Het hele verhaal heeft hij vastgelegd in het boek ‘Een bed van sneeuw’ waarvan u bijgaand de cover aantreft. Hij heeft ervan geleerd dat hij voortaan alles wel driemaal controleert voordat hij weer gaat klimmen (hij klimt nog steeds) maar vooral dat de geestelijke kracht onvoorstelbaar belangrijk is. Als je denkt dat je niet meer kunt dan kun je nog veel verder.