Maandag 12 maart om 11.00 uur openen wethouders Wim Swart en Rob Schijf twee ‘beweegtuinen’ op Landgoed Duin en Bosch in Castricum. De tuinen zijn een beweegplek in de buitenlucht voor (kwetsbare) ouderen, cliënten van zorginstelling Dijk & Duin en passanten. Olga Commandeur (bekend van het dagelijks beweegprogramma ‘Nederland in beweging’) verzorgt na de officiële opening een warming-up en beweegactiviteiten in de beweegtuin (aan de voorzijde van de ouderenkliniek). Aanwezigen kunnen hieraan meedoen. Vervolgens zijn er meerdere activiteiten georganiseerd die te maken hebben met bewegen, gezondheid en voeding; een gezonde leefstijl. Het was op 1 november 2017 dat Dijk en Duin en de gemeente Castricum de samenwerking voor het zorg innovatieve project ‘Ouderen in beweging’ aan elkaar bevestigden. De beweegtuin aan de voorzijde is een centraal onderdeel van het project. De deelnemende ouderen worden door het project in drie tot vijf maanden begeleid van ‘individuele zorgvragen’ naar een lidmaatschap van een sport- of hobbyvereniging. De ouderen worden ondersteund waar zij behoefte aan hebben, om langer en plezieriger thuis te kunnen blijven wonen. Het project, een pilot van twee jaar, verbindt bovendien (kwetsbare) ouderen in Castricum met elkaar en vergroot het sociale netwerk.