UITGEEST – Basisschool De Wissel organiseert op 21 maart een open dag. De Wissel is een school voor ‘daltononderwijs’. Daltononderwijs… wat is dat eigenlijk?

In de wijk De Kleis staat basisschool De Wissel, een school voor daltononderwijs. Naast de normale lesstof, die op alle Nederlandse scholen wordt aangeboden, wordt op De Wissel aandacht besteed aan een aantal daltonprincipes. Het gaat hierbij om het nemen van verantwoordelijkheid, het ontwikkelen van zelfstandigheid, het leren samenwerken en daarnaast het goed reflecteren op jezelf en op je eigen werk. Deze principes zijn in je hele verdere leven van groot belang, je hebt ze nodig om je te ontwikkelen tot een mens met lef. Het leren op basis van deze daltonprincipes vormt een goede voorbereiding op het succesvol functioneren van de kinderen in de maatschappij, en het is tevens een goede basis voor het voortgezet onderwijs.

Nieuwsgierig geworden?
Tijdens de open dag op woensdag 21 maart kunt u zien hoe het onderwijs er in de praktijk uitziet. U wordt keurig ontvangen door een aantal kinderen van groep 8, gevolgd door een rondleiding door de directie. Kunt u niet op 21 maart, dan kunt u altijd een andere afspraak maken.