HEILOO –  Ondanks de ijzige kou van de Russische beer wordt er op IJsbaan Heiloo nog niet geschaatst.

Op een aantal plaatsen in Heiloo (zoals op de vijver bij de scholen in Ypestein en in Vredenoord) wordt er inmiddels wel geschaatst. En ook in Egmond Binnen zijn er schaatsers op het ijs te vinden. 

Woensdag plaatste de ijsbaan nog een bericht, waarin men aangaf te hopen dat de ijsbaan vandaag open zou kunnen voor publiek. Donderdagmiddag bleek het ijs echter toch nog niet veilig genoeg. Vrijdag wordt het ijs opnieuw beoordeeld. 

Op de facebookpagina van IJsbaan Heiloo werd woensdagochtend gemeld, dat de ijsbaan dinsdag bezoek kreeg van een aantal gevleugelde vrienden, waardoor er grote windwakken zijn ontstaan. De aanwezige ijsmeesters verjoegen de vogels, maar tevergeefs, het kwaad was al geschied. Op woensdagochtend was de dikte van de ijsvloer te divers, met nog maar een heel dun vliesje op de grote windwakken. De ijsmeester(s) was/waren duidelijk: "Wij hebben 'veilig' ijs nodig om de grote toeloop van kinderen met ouders te kunnen waarborgen". Morgen wordt het ijs op de ijsbaan opnieuw beoordeeld. Hopelijk 'giet it oan'…

Deze stoere meiden testen het ijs langs de Herenweg richting Bakkum in Egmond Binnen. De ijzige wind maakt het hier echter wel erg onaangenaam…