Duurzaamheid is een kwestie van gewoon doen en zelf de eerste stappen zetten. Dat vindt Hans Weeren, directeur van het gelijknamige schoonmaakbedrijf in Beverwijk. De Uitgeester staat nummer 6 op de lijst voor de VVD voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

“Groen zit bij mij in het bloed”, zegt de ondernemer, die gevraagd werd om lid te worden van VVD Uitgeest. “In het bedrijf zijn we jaren geleden al gestart met opwekken van energie via zonnepanelen. Het pand is voorzien van energiezuinige LED-verlichting en een windmolen. Daarnaast maken we gebruik van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.” In 2009, toen er nog maar zo’n 300 elektrische auto’s in Nederland waren, had Weeren voor zijn bedrijf ook al elektrische auto’s rondrijden. “Niet alleen bedrijfsmatig probeer ik het zo duurzaam mogelijk te doen, ook persoonlijk. Het nieuwe huis wat wij momenteel laten bouwen, heeft bijvoorbeeld geen gasaansluiting meer, maar zal verwarmd worden door aardwarmte.”