HEILOO – Als de voorspellingen uitkomen, kunnen binnenkort de schaatsen uit het vet en kan er op natuurijs geschaatst worden. Navraag bij Klaas-Jan Dekker van IJsbaan Heiloo leerde ons dat er op zijn vroegst eind volgende week geschaatst kan worden op de baan.

Klaas-Jan Bakker: “Vanmorgen ben ik samen met de ijsmeester wezen kijken en er ligt een heel dun vliesje ijs op het water. Er is zeker acht centimeter nodig, dan is het veilig om de vele schaatsers op de baan te laten schaatsen. Voordat we dat bereikt hebben duurt het wel even. Aan de ene kant van de baan staat het water één meter hoog en aan de andere kant tien centimeter. Om over de gehele oppervlakte een mooie ijslaag van acht centimeter te krijgen duurt dus wel even”.

Inmiddels is de baan weer geheel volgepompt. In de Facebookgroep ‘Je bent Heilooër als…’ werd een post geplaatst dat het water weggepompt zou zijn. Dit is niet het geval. Het water wordt niet weggepompt, maar zakt vanzelf weg. Omdat in de afgelopen drie weken geen zicht was op een redelijke vorstperiode werd er niet bijgepompt. Dit is inmiddels wel gebeurd!

Tekst: Yvonne van Stiphout