Op maandag 5 februari omstreeks 14.30 uur werd er door een 30 à 35 jarige man, keurig gekleed, Hollands uiterlijk lang, ongeveer 1.80 cm, kort geknipt blond haar, slank postuur, lichte kleding aangebeld bij oudere mensen op het Scillapad. De man vroeg direct aan de bewoonster die de voordeur opende of zij eigenaresse was van de woning. Hierop vroeg de vrouw aan haar man om bij haar te komen. De man vertelde vervolgens nadat men had aangegeven dat het inderdaad een eigen woning was, dat de gemeente binnen 2 jaar zou stoppen met de verzorging van de riolering en dat zij zelf voor de kosten zouden gaan opdraaien. Hij vroeg of hij mocht binnen komen om te kijken hoe de riolering in de woning was aangelegd. Hierop werd naar zijn legitimatie gevraagd, waarop hij de benen nam. Duidelijk een babbeltruc om binnen te komen.