HEILOO – De redactie ontving de volgende brief:

Alle politieke partijen hebben dienstverlening in hun programma staan…

Helaas, in de praktijk komt er weinig van terecht. Neem bijvoorbeeld de een na laatste sequoia, redwood, die bij De Loet staat weg te kwijnen. Meerdere malen hebben we de gemeente erop gewezen dat bij de nieuwbouw de wortels het moesten ontgelden in verband met leidingen etc. Helaas, met dit resultaat.

Eind vorig jaar hebben wij de gemeente attent gemaakt op de slechte begaanbaarheid van de Burenweg voor mensen met rolstoel, rollator, kinderwagen of gewoon voetgangers. Ongelijke tegels, te grote erfafscheidingen, auto’s die niet ver genoeg op hun erf geparkeerd staan, kortom te weinig ruimte om zonder problemen naar het winkelcentrum of gymnastieklokaal te gaan.

Begin dit jaar weer contact opgenomen, en het antwoord was dat de aannemer niet was komen opdagen en er nu een ander komt. Maar door het slechte weer is dat wat vertraagd.

Waar wachten we op? Een of ander ongeluk of een rapport over de huidige situatie? Veel senioren, moeders met kinderen, kortom burgers maken hier gebruik van en moeten soms uitwijken naar de rijweg.

Misschien kan de verantwoordelijke wethouder hier zijn stem laten horen.

Namens de bewoners van woontoren De Loet en zorgcentrum en scholen,

L.J.M. van der Linden