HEILOO – De redactie ontving de volgende brief:

Het was flink schrikken voor het college van Heiloo eind 2015. Tegen alle verwachtingen in bleek de afslag A9 juist tot meer verkeer door Heiloo te leiden.

Na maanden angstvallige geheimhouding kwam het college begin 2016 met een briljant idee: een Denktank. Een Denktank waarin de afslag zelf niet ter discussie mocht staan. Daarom mochten de denktankers alleen maar praten over scenario’s mét afslag. Eigenlijk mochten ze alleen maar zwartepieten over wie het meeste verkeer door zijn straatje krijgt. Gevolg: eindeloze discussies.

Het college heeft al lang een eigen voorkeurscenario en wil dit 5 maart doordrukken: afsluiten Zevenhuizerlaan, Stationsweg en de Willibrordusweg voor verkeer uit het zuiden. Het Stationscentrum en station, het Loo en vele voorzieningen in Heiloo West worden heel slecht bereikbaar vanuit Heiloo Oost. Het wordt dagelijks omrijden, omrijden en nog eens omrijden. Vogels vliegen van oost naar west… Heilooërs niet meer!

Ondertussen maar beweren dat de afslag A9 minder autokilometers oplevert. En hoe wil het college die afslag, al die verkeersmaatregelen en wegaanpassingen eigenlijk betalen? Het schrappen van de afslag zelf is het begin van de oplossing van de jarenlange verkeersproblematiek. Blij dat er in maart gemeenteraadsverkiezingen zijn!

J. van Leeuwen