Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar het ziet ernaar uit dat op 1 mei de deuren openen van het gezinshuis aan de Jan Schuijtlaan in Heiloo. Het zusje Lisa van inititatiefnemer Danique Schoorl heeft een ernstig auto-ongeluk gehad toen zij een kleuter was. Lisa kwam in een coma terecht en haar leven was lang onzeker. Na jarenlang revalideren kwam Lisa weer thuis bij haar moeder wonen. Een lange zoektocht naar een geschikte woonomgeving startte ruim 10 jaar geleden.

Omdat Lisa met haar niet-aangeboren hersenletsel een breed scala aan beperkingen heeft, kon ze nergens terecht. Totdat er uiteindelijk een plekje kwam in een zorginstelling. Helaas was dat geen succes. Vanwege de vele beperkingen kwam Lisa tussen een groep mensen die nog veel zwaardere beperkingen hadden. Het merendeel sprak niet. Lisa werd gedwongen naar de dagbesteding te gaan en zat dagenlang eenzaam op haar kamer. Muziek en tv waren uit den boze. Danique heeft haar zusje na 2 maanden weggehaald uit deze instelling.

“Dan gaan we het maar zelf doen” zei Danique destijds strijdlustig. Een huis waar mijn zusje Lisa fijn kan wonen met drie andere meiden. Waar de begeleiders uitgaan van de kracht van wat de bewoners allemaal nog wel kunnen. Die altijd een positieve insteek hebben. Die een fijne huiselijke sfeer creëren. Dat was de droom. En die droom lijkt dan eindelijk uit te komen.

Gezinshuis de Vrienden van Lisa opent naar verwachting op 1 mei haar deuren. Er is nog plek voor één bewoner en er wordt nu druk gezocht naar het allerleukste en liefste personeel. Voor meer informatie: www.devriendenvanlisa.nl